Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2021

За службу в окупаційній «військовій комендатурі Станиці Луганської» судитимуть місцевого мешканця

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно колишнього учасника незаконного збройного формування окупаційної адміністрації Російської Федерації.

За даними слідства, на початку окупації Луганщини обвинувачений добровільно вступив до лав одного зі збройних підрозділів «військової комендатури Станиці Луганської». Протягом квітня-травня  2014 року чоловік брав участь у несенні цілодобового чергування на блокпосту поблизу мосту через р. Сіверський Донець. Проводив огляд транспортних засобів та  перевіряв документи громадян.

Перед учасниками незаконного збройного формування так званим «військовим комендантом» ставилося завдання виявляти та затримувати українських правоохоронців, отримувати розвіддані про дислокацію позицій Збройних Сил України, задіяних в антитерористичній операції. В окремих випадках за наказами «ватажків» вони незаконно відбирали майно цивільного населення та залучали їх до фортифікаційного облаштування блокпоста.

Мешканцю смт Станиця Луганська інкримінується участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 260 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

За вчинене обвинуваченому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1466