Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2021

Прокуратура у судовому порядку вимагає повернути у державну власність землі лісового фонду вартістю 8,5 млн грн на Старобільщині

Старобільська окружна прокуратура Луганської області заявила до суду позов про витребування у власність держави в особі Луганської обласної адміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації понад 28 га землі лісового фонду вартістю 8,5 млн грн.

Встановлено, що у грудні 2005 року земельну ділянку в територіальних межах колишнього Білокуракинського району передано лісомисливському господарству для заліснення та створення нових лісових насаджень.

У подальшому спірну ділянку безпідставно віднесено до земель сільськогосподарського призначення, що у свою чергу призвело до її вибуття з державної власності з порушенням вимог земельного та лісового законодавства. У зв’язку з цим, на теперішній час використання земель державним підприємством для відтворення лісів унеможливлено.

Враховуючи те, що землі є основним національним багатством, яке перебуває під особливою охороною держави, окружна прокуратура звернулась до суду з позовною заявою  про витребування земель з незаконного володіння.

Наразі за позовом прокуратури Господарським судом Луганської області відкрито провадження у справі.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 866