Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2021

Трьом співробітникам так званого «міністерства державної безпеки ЛНР» окупаційної адміністрації РФ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом співробітникам підконтрольного окупаційній адміністрації РФ в Луганській області незаконного збройного формування «міністерство державної безпеки ЛНР».

Їм інкримінується посягання на територіальну цілісність і недоторканність України,  участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч.  ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, мешканець Довжанська (колишній Свердловськ) упродовж 2016-2018 років обіймав посаду «начальника Свердловського міжрайонного відділу МДБ ЛНР». Він відповідав за координацію дій підрозділу «спецслужби», займався вербуванням мешканців непідконтрольної органам державної влади території та іншими оперативно-розшуковими заходами.

Інший підозрюваний – один з «помічників керівника служби прикордонної охорони МДБ ЛНР». До незаконного збройного формування мешканець Луганська приєднався на початку 2015 року. У його складі дотепер він здійснює захист та охорону кордону окупаційної адміністрації РФ в Луганській області, забезпечує дотримання прикордонного режиму на псевдодержавних пунктах пропуску та бере участь у збройному спротиві звільненню окупованих районів Луганщини та відновленню на цих територіях конституційного ладу.

Також задокументовано протиправні дії «оперуповноваженого контррозвідувальних операцій МДБ ЛНР». Мешканець Луганська з квітня 2015 року та до сьогодні проводить оперативно-розшукову та контррозвідувальну діяльність у військовій сфері на користь окупаційної адміністрації РФ в Луганській області.

Наразі підозрюваних оголошено у розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1334