Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2021

На Луганщині судитимуть організовану злочинну групу за незаконне вирощування для збуту конопель елітних сортів (ФОТО)

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за фактом незаконного посіву та вирощування конопель з метою збуту (ч. 3 ст. 28,  ч. 2 ст. 310 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2020 року четверо мешканців Луганщини облаштували  житловий будинок у Кремінній для  вирощування конопель елітних сортів. Наркоділки створили усі необхідні умови: підключили приміщення до електропостачання, утеплили стіни та вікна, встановили спеціальне освітлення, вентилятори та термометри. Також вони закупили та висадили насіння конопель, ґрунт, добрива та горщики.

У подальшому учасники злочинного угруповання стали цілодобово доглядати за посівами та сходами для ефективного вирощування нарковмісних рослин.

Під час санкціонованого обшуку у  житловому будинку правоохоронці  виявили та вилучили 136 рослин конопель та обладнання для їх вирощування.

Крім того, під час обшуків у одного з обвинувачених вилучено 66 г амфетамін та майже 50 г канабісу. Йому додатково інкриміновано незаконне придбання та зберігання психотропних речовин з метою збуту в особливо великих розмірах, а також незаконне придбання, зберігання  наркотичних засобів без мети збуту (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 309 КК України). 

Ще у двох обвинувачених виявлено та вилучено понад 30 г канабісу. Дії вказаних осіб додатково кваліфіковано як незаконне придбання, зберігання  наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань у Луганській області ДСР Нацполіції України.

 

Трьом учасникам організованої злочинної групи загрожує до 7 років позбавлення волі, ще одному – до 12  років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 967