Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2021

Правоохоронці заблокували несанкціоноване втручання у роботу радіоелектронних мереж підрозділів ООС на Луганщині (ФОТО)

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури  Луганської області задокументовано факт несанкціонованого втручання у роботу  радіоелектронних мереж підрозділів операції Об’єднаних сил на Луганщині.

За даними слідства, інтернет-провайдером у Старобільську розміщено радіоелектронне обладнання, що працювало на частотах спеціального призначення та забороняється для використання цивільними особами. Протиправні дії призводили до блокування інформації, яка передавалася військовослужбовцями Збройних Сил України у районі проведення ООС.

Правоохоронці вилучили спецобладнання під час санкціонованого обшуку.

Наразі у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку (ч. 1 ст. 361 КК України), проводяться слідчі (розшукові) дії для встановлення осіб, причетних до вчинення злочину.

Заходи з викриття здійснювалися спільно зі співробітниками кіберполіції та слідчими Старобільського районного управління Головного управління Нацполіції, оперативниками 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 


















Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 948