Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2021

Микола Прибіга поставив завдання правоохоронним органам активізувати роботу із запобігання шахрайству на Луганщині (ФОТО)

Сьогодні, 20 квітня 2021 року, керівник Луганської обласної  прокуратури Микола Прибіга провів оперативну нараду з питань протидії шахрайству та зниження ризику шахрайських операцій.

Участь у заході взяли керівники правоохоронних органів, окружних прокуратур, а також представники банківських установ.

Учасники наради обговорили профілактичні заходи з метою попередження на Луганщині  фактів шахрайства що, зокрема, вчиняються у кредитно-банковій сфері та інтернет-просторі.

Керівник обласної прокуратури наголосив, що жителі Луганщини дедалі частіше стають жертвами шахраїв. Цей вид злочинності, на жаль, набуває все більших масштабів.

«Сьогодні шахрайство стало своєрідним «бізнесом» з виманювання коштів у людей. Виною цьому є надмірна довірливість громадян. Завдання правоохоронних органів та працівників банків – запобігати та попереджувати такі факти, інформувати громадськість як не стати жертвою шахраїв та про схеми, якими користуються аферисти», – зазначив Микола Прибіга.

Також обговорено проблемні питання кваліфікації цих злочинів та алгоритм ефективного розслідування кримінальних проваджень вказаної категорії.

Керівник обласної прокуратури акцентував увагу на тому, що стан протидії шахрайству з використанням електронно-обчислювальних машин в регіоні потребує активізації.

За результатами оперативної наради розроблено низку спільних заходів, спрямованих на виявлення фактів шахрайства та протидію вчиненню вказаних злочинів, а також їх результативне розслідування.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1192