Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2021

Микола Прибіга вшанував пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи (ФОТО)

Керівник Луганської обласної прокуратури Микола Прибіга взяв участь у мітингу-реквіємі з нагоди 35-х роковин аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Захід відбувся у Сєвєродонецьку біля пам’ятного знаку «Героям Чорнобиля». Присутні вшанували пам’ять жертв  Чорнобильської  катастрофи та подвиг героїв-ліквідаторів хвилиною мовчання.

«Сьогодні ми згадуємо страшну трагедію, яка торкнулася кількох поколінь і завдала непоправних втрат. Ми вшановуємо учасників ліквідації аварії. Вони ціною власного життя та здоров’я захищали людство від смертельної радіації. Все менше залишається очевидців тих подій, але їх мужність та самопожертва ніколи не мають бути забутими. Наш обов’язок – пам’ятати», – зазначив Микола Прибіга.

Під час мітингу-реквієму священнослужителі провели поминальний молебень за загиблими та померлими внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Також  за участі керівництва обласної та міської влади, правоохоронних органів та силових структур, ліквідаторів, їх рідних, а також місцевих мешканців відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятника загиблим ліквідаторам.



Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 952