Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2021

Повідомлено про підозру водію, який спричинив ДТП зі смертельними наслідками у селищі міського типу Мілове (ФОТО)

Луганська обласна прокуратура контролює стан досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом смертельної дорожньо-транспортної пригоди у селищі міського типу Мілове Старобільського району на Луганщині.

З огляду на те, що розслідуваний злочин набув значного суспільного розголосу, з метою неупередженого та об’єктивного досудового розслідування рішенням керівництва обласної прокуратури кримінальне провадження передали з місцевого відділення поліції до Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Луганській області. Процесуальне керівництво у ньому здійснюють прокурори відділу Луганської обласної прокуратури.

Наразі за результатами проведених слідчих та процесуальних дій, ряду експертиз, допитів свідків зібрано достатні докази вини водія, який спричинив ДТП, для повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Його дії  кваліфіковано як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

До суду направлено клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, близько 2-ї години ночі 28 березня 2021 року 37-річний мешканець села Великоцьк Старобільського району, керуючи автомобілем ВАЗ-212140 («Нива»), під час руху автодорогою селища міського типу Мілове виїхав на зустрічну смугу та допустив лобовий наїзд на велосипедиста. Внаслідок ДТП потерпілий – 35-річний мешканець міста Щастя отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких загинув на місці.

Проведеними судовими автотехнічною та транспортно-трасологічною експертизами встановлено, що підозрюваний, нехтуючи власною безпекою та безпекою інших учасників дорожнього руху,  значно перевищив максимально допустиму швидкість у межах населеного пункту, відволікся від керування автомобілем, виїхав на зустрічну смугу руху та передньою частиною транспортного засобу наїхав на потерпілого, що рухався на велосипеді. В умовах місця пригоди водій мав можливість запобігти смертельній аварії.

За висновками експертиз, недотримання правил дорожнього руху водієм знаходяться у причинному зв’язку з виникненням аварійної обстановки і з наслідками дорожньо-транспортної пригоди.

 

Позиція обласної прокуратури ґрунтується на законності та справедливості, а тому винні особи мають понести встановлену законом кримінальну відповідальність.

Кримінальне провадження перебуває на особистому контролі керівництва обласної прокуратури.

За вказаний злочин підозрюваному загрожує до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.



Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1430