Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2021

Інспектор Старобільського слідчого ізолятора постане перед судом за постачання наркотиків в’язням (ФОТО)

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно інспектора державної установи «Старобільський слідчий ізолятор» за фактом придбання, зберігання та перевезення з метою збуту особливо  небезпечних наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, обвинувачений постачав в’язням слідчого ізолятора особливо небезпечні наркотичні засоби. За цю «послугу» отримував грошову винагороду у визначеному сторонами розмірі.

Співробітника СІЗО викрито безпосередньо під час чергової спроби переміщення до режимної установи двох пакунків з канабісом загальною масою близько 50 грамів. Наркотичний засіб він мав передати одному з ув’язнених.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Територіального управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – Головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, Управлінням стратегічних розслідувань у Луганській області ДСР Нацполіції України.

Службовій особі державно установи загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається  невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1169