Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2021

Перший заступник керівника Луганської обласної прокуратури провів особистий прийом ув’язнених у Старобільському СІЗО (ФОТО)

Перший заступник керівника Луганської обласної прокуратури Костянтин Караман провів особистий прийом громадян, які утримуються у державній установі «Старобільський слідчий ізолятор».

Ув’язнені звернулися до керівництва обласної прокуратури зі скаргами щодо стану досудового розслідування, перекваліфікації злочину, необґрунтованого притягнення до кримінальної відповідальності.

Костянтин Караман надав ґрунтовні та змістовні відповіді з роз’ясненням вимог законодавства. За його дорученням у необхідних випадках відповідні структурні підрозділи проведуть перевірки, про результати яких заявники будуть поінформовані у визначеному законодавством порядку.

Під час спілкування з керівництвом та працівниками слідчого ізолятора звернуто увагу на неухильне додержання конституційних прав і свобод в’язнів, належне матеріально-побутове та медико-санітарне забезпечення відповідно до вимог чинного законодавства та міжнародних стандартів.

Також перший заступник керівника обласної прокуратури вчергове наголосив на необхідності вжиття вичерпних заходів, спрямованих на унеможливлення поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 серед в’язнів та особового складу установи попереднього ув’язнення.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1107