Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2021

Природний газ для освітніх закладів Старобільського району закуповували з порушеннями – прокуратура стягнула з ТОВ безпідставно сплачені бюджетні кошти

Ювенальні прокурори Луганщини послідовно та принципово відстоюють у судах порушені інтереси держави при здійсненні державних закупівель природного газу для освітніх закладів регіону.

Старобільська окружна прокуратура Луганської області під час вивчення інформації, розміщеної на сайті «Prozorro», встановила, що наприкінці 2018 року відділом освіти Старобільської районної державної адміністрації проведено відкриті торги на закупівлю природного газу для опалення шкіл та дитячих садків. За їх результатами укладено договір із товариством з обмеженою відповідальністю.

У подальшому сторони уклали дві додаткові угоди щодо підвищення ціни за кубометр газу, внаслідок чого обсяг постачання зменшився.

З метою повернення бюджетних коштів окружна прокуратура пред’явила позов про визнання недійсними додаткових угод та стягнення безпідставно сплачених коштів у сумі майже 200 тис. гривень.

Позов мотивовано тим, що газопостачальник при укладанні додаткових угод без належного обґрунтування коливання ціни на ринку у відповідний період неправомірно збільшив вартість природного газу на 20%, що суперечить вимогам чинного законодавства.

Господарський суд Луганської області у повному обсязі задовольнив позовні вимоги прокуратури – визнав додаткові угоди до договору постачання газу недійсними та стягнув з ТОВ безпідставно сплачені кошти. 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

 

 

кількість переглядів: 1039