Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2021

Луганська обласна прокуратура реагує на кожен факт порушення вимог законодавства в місцях несвободи (ФОТО)

Дотримання режимних вимог та забезпечення конституційних прав ув’язнених у державній установі «Старобільський слідчий ізолятор» перебувають на постійному контролі Луганської обласної прокуратури.

Задля ефективного нагляду за додержанням вимог кримінально-виконавчого законодавства прокурори профільного відділу обласної прокуратури проводять регулярні перевірки та принципово реагують на порушення.

Так, у слідчому ізоляторі перевірено умови тримання засуджених до довічного позбавлення волі. Вказана категорія осіб утримується в установі попереднього ув’язнення нетривалий час з метою забезпечення участі у перегляді вироків у апеляційному порядку, оскарження рішень органів досудового розслідування тощо. Під час перевірки встановлено порушення вимог законодавства щодо роздільного утримання засуджених, забезпечення одягом спеціального зразка, встановлених гігієнічних норм у санітарних приміщеннях.

Також прокурори проінспектували додержання належного режиму тримання ув’язнених та засуджених. Під час перевірки виявлено заборонені предмети для використання особами, які утримуються у слідчому ізоляторі. В одній з камер зі спального місця ув’язненого вилучено мобільний телефон.

Реагуючи на виявлені порушення, обласна прокуратура внесла 2 вказівки керівництву державної установи з вимогою вжити невідкладних заходів для їх усунення.

За результатами розгляду однієї із вказівок посадову особу слідчого ізолятора притягнуто до дисциплінарної відповідальності, інша перебуває на розгляді.

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 937