Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.05.2021

На Луганщині постане перед судом поліцейський райвідділу, який вимагав неправомірну вигоду за видачу дозволу на зброю (ФОТО)

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно старшого інспектора з контролю за обігом зброї одного з районних відділів поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець вимагав від фізичної особи  6 тис. грн хабара за оформлення дозвільних документів на придбання мисливської гладкоствольної зброї.

Грошові кошти були передані двома траншами. Під час передачі другої частини  неправомірної вигоди 25 лютого 2021 року правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПК України. У ході обшуку за місцем роботи чоловіка вилучено отриману ним «винагороду».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні  здійснювалося слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Краматорську, оперативний супровід – Луганським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається  невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1293