Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2021

Незаконна порубка лісу на 300 тис. грн – колишньому лісничому Старобільського держлісгоспу повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури колишньому лісничому державного підприємства «Старобільське лісомисливське господарство» повідомлено про підозру у незаконній порубці лісу та перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246, ч. 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, з лютого по жовтень 2019 року службова особа без відповідних дозвільних документів організовувала порубки дерев на території одного лісництв держпідприємства. Внаслідок протиправних дій вирубано майже 600 одиниць дубових насаджень. Заподіяні державі матеріальні збитки склали понад 300 тис. гривень.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Краматорську, оперативний супровід – Головним відділом контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки 3 управління ГУ СБУ  в Донецькій та Луганській областях.

Вказаній особі загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 987