Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2021

Контроль за правомірністю використання земель та бюджетних коштів новоствореними ОТГ обговорили на спільній нараді у Луганській обласній прокуратурі (ФОТО)

Під головуванням керівника Луганської обласної прокуратури Миколи Прибіги проведено спільну нараду керівників правоохоронних органів з питань протидії злочинам у бюджетній та земельній сферах в рамках адміністративно-територіальної реформи.

До участі в обговоренні долучилося керівництво Головного управління Нацполіції в Луганській області, Управління стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України, Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях. Від органів прокуратури були присутні заступник керівника обласної прокуратури Олег Чиж, керівники окремих структурних підрозділів апарату обласної прокуратури та окружних прокуратур.

Під час наради зазначено, що на підконтрольній органам державної влади території Луганщини в рамках реформи децентралізації утворено 26 об’єднаних територіальних громад. Кожна дістане повноваження розпоряджатися землями, самостійно затверджувати місцеві бюджети та витрачати кошти ОТГ, отримувати дотації та субвенції від держави.

«Ми повинні розуміти, що всі ці процеси відбуватимуться в умовах злочинних ризиків, – наголосив Микола Прибіга. – Якщо не забезпечувати належний контроль та своєчасну реакцію на вчинення порушень у сфері бюджетних правовідносин та використання земельних ресурсів, боротьба з ними ускладнюється. У таких випадках правоохоронним органами залишається лише працювати з наслідками. Тому питання попередження та вчасного виявлення злочинів даної категорії стоїть дуже гостро».

У ході обговорення особливу увагу звернуто на фактах самовільного зайняття земель та розкрадання бюджетник коштів.

За підсумками наради прийнято рішення розробити комплекс спільних заходів, спрямованих на забезпечення контролю за правомірністю виконання повноважень службовими особами новостворених об’єднаних тергромад. 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1011