Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2021

У ДТП на Луганщині один підліток загинув, ще троє травмовані – розпочато кримінальне провадження (ФОТО)

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом смертельної дорожньо-транспортної події, яка сталася за участі чотирьох неповнолітніх дітей.

Даний факт кваліфіковано як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

За матеріалами слідства, 14 травня 2021 року близько 22:50 у с. Містки Сватівського району 34-річний мешканець с.Кругле,  перебуваючи за кермом автомобіля «Renault Megane» у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на чотирьох підлітків – місцевих мешканців, які рухалися узбіччям  автодороги  у попутному напрямку.

Внаслідок ДТП від отриманих тілесних ушкоджень 14-річний хлопець загинув на місці. Ще троє підлітків госпіталізовані до лікарні: 13-річний хлопець та 15-річна дівчина – з численними переломами кінцівок, 13-річна дівчина – з відкритою черепно-мозковою травмою, вона перебуває в реанімації у тяжкому стані.

Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії. Проведеним освідуванням встановлено, що вміст алкоголю в крові водія транспортного засобу становив 1,33 проміле.

Вказану особу затримано у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину та обрання запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на застосуванні до чоловіка найсуворішого запобіжного заходу – тримання під вартою.

 

Досудове розслідування проводиться Сватівським районним управлінням поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Кримінальне провадження перебуває на контролі керівництва Луганської обласної прокуратури.

 


 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1076