Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2021

Смертельна ДТП на Луганщині: водія, який скоїв наїзд на чотирьох підлітків, взято під варту без права внесення застави (ФОТО)

За принципової позиції прокурорів Сватівської окружної прокуратури Луганської області до водія, який підозрюється у спричиненні дорожньо-транспортної події  за участі чотирьох неповнолітніх дітей, застосовано найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою строком на 60 днів без права внесення застави.

Таке рішення сьогодні, 17 травня 2021 року, ухвалив Сватівський районний суд Луганської області, підтримавши доводи прокуратури.

Дії підозрюваного кваліфіковано як порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Нагадаємо, 14 травня 2021 року близько 22:50 у с. Містки Сватівського району 34-річний мешканець с.Кругле, перебуваючи за кермом автомобіля «Renault Megane» у стані алкогольного сп’яніння, здійснив наїзд на чотирьох підлітків – місцевих мешканців, які рухалися узбіччям автодороги у попутному напрямку.

Внаслідок ДТП від отриманих тілесних ушкоджень 14-річний хлопець загинув на місці. Ще троє підлітків госпіталізовані до лікарні: 13-річний хлопець та 15-річна дівчина – з численними переломами кінцівок, 13-річна дівчина – з відкритою черепно-мозковою травмою, вона перебуває в реанімації у тяжкому стані.

Вказану особу правоохоронці затримали у порядку ст. 208 КПК України. Проведеним освідуванням встановлено, що вміст алкоголю в крові водія транспортного засобу становив 1,33 проміле.

Досудове розслідування проводиться Сватівським районним управлінням поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Кримінальне провадження перебуває на контролі керівництва Луганської обласної прокуратури.

У разі доведення вини, чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1287