Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2021

На Луганщині директору закладу культури повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем на 240 тис. грн збитків

За процесуального керівництва Рубіжанського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області директору одного із закладів культури Луганщини повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у 2018 році керівник комунальної установи уклала з товариством з обмеженою відповідальністю договір на постачання природного газу для опалення приміщення. Сума договору склала понад 1,7 млн грн. У подальшому сторони без належних правових підстав підписали низку  додаткових угод до договору, якими ціну на природний газ безпідставно збільшували,  відтак обсяг закупівлі зменшувався.

Внаслідок протиправних дій підозрюваної на користь підприємства-газопостачальника надлишково сплачено грошові кошти у сумі майже 240 тис. грн, що завдало збитків міському бюджету.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділу поліції №1 Сєвєродонецького районного управління поліції ГУ Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань у Луганській області ДСР Нацполіції України.

За вчинення злочину вказаній особі загрожує до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом у розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції  України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Рубіжанського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1132