Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2021

Директора Попаснянського професійного ліцею притягнуто до відповідальності за адмінправопорушення, пов’язані з корупцією

За участі прокурора Луганської обласної прокуратури судом розглянуто 40 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, стосовно директора Попаснянського професійного ліцею залізничного транспорту.

Під час судового розгляду доведено, що упродовж 2019-2020 років керівник закладу професійної освіти видав 28 наказів про виплату премії працівникам ліцею, якими, серед інших, преміював сина та рідного брата. Загальна сума виплачених близьким особам коштів за вказаний період становить понад 45 тис. гривень.

Приймаючи вказані рішення, посадовець діяв усупереч вимогам ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції». Він не вжив заходів щодо недопущення виникнення реального конфлікту інтересів, не повідомив про його наявність безпосереднього керівника, а також неодноразово приймав рішення в умовах такого конфлікту.

Попаснянський районний суд Луганської області, підтримавши позицію прокуратури, притягнув вказану особу до адміністративної відповідальності та призначив йому покарання у виді штрафу – 3400 гривень.

Судове рішення набрало законної сили.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1024