Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2021

Заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов ознайомився з роботою КПВВ «Щастя» на Луганщині (ФОТО)

Під час робочої поїздки на Луганщину заступник Генерального прокурора Гюндуз Мамедов у супроводі керівника Луганської обласної прокуратури Миколи Прибіги, його першого заступника Костянтина Карамана та начальника Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгена Пікуса Юрія Петріва ознайомився з роботою сучасного пункту пропуску через лінію розмежування, який діє в межах дорожнього коридору Луганськ-Весела Гора-Щастя-Новоайдар.

КППВ «Щастя» розпочав роботу з листопада 2020 року. Він повністю готовий до початку пропускних операцій як пішоходів, так і транспортних засобів. Але за сім місяців його функціонування окупаційна адміністрація РФ в Луганській області не пропустила жодної особи як на тимчасово окуповану територію, так і у зворотному напрямку.

«Блокування роботи пункту пропуску зі сторони окупаційної адміністрації є прямим порушенням прав людини. Жителі непідконтрольних територій Луганщини мають право на вільне пересування, доступ до соціальної та медичної допомоги, в тому числі вакцинування, навчання та інших життєво необхідних потреб. Всі подібні факти порушення прав людини повинні бути задокументовані та отримати належну правову оцінку», – наголосив Гюндуз Мамедов.

Заступник Генпрокурора високо оцінив умови, які створено на території пункту. У сервісній зоні громадяни можуть скористатися послугами ЦНАПУ, відвідати фінансові установи, логістичні центри.

За словами начальника Луганського прикордонного загону, повноцінне відкриття КПВВ у Щасті дозволить щоденно пропускати понад 10 тисяч осіб та до 5 тисяч транспортних засобів у обох напрямках.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1145