Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2021

Правоохоронці Луганщини розкрили умисне вбивство шахтаря – підозрюваного затримано (ФОТО)

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури викрито та затримано підозрюваного в умисному вбивстві гірника відокремленого підрозділу «Шахта Г. Г. Капустіна» АТ «Лисичанськвугілля».

Слідством встановлено, що близько 10.00-12.00 у день вбивства, 21 травня 2021 року, 51-річний мешканець м.Привілля, прибирав прилеглу територію шахти та зустрів знайомого, з яким мав неприязні стосунки. У подальшому між гірником та підозрюваним виникла словесна перепалка, під час якої останній декілька разів вдарив чоловіка у грудну клітку та інші частини тіла ножем. Від отриманого прямого ножового поранення серця та інших тілесних ушкоджень потерпілий помер. Знаряддя злочину нападник забрав з собою та зник з місця події.

Тіло шахтаря зі слідами насильницької смерті того ж дня знайшли поблизу вугледобувного підприємства.

Під час проведення слідчо-розшукових заходів правоохоронці встановили причетність до вчиненого злочину та місцезнаходження 51-річного мешканця м. Привілля, якого затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому повідомлено про підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України). До суду направлено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділу поліції №3 Сєвєродонецького районного управління поліції ГУ Нацполіції в Луганській області.

За вчинення тяжкого злочину підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції  України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Лисичанської  окружної прокуратури)

 


кількість переглядів: 1133