Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2021

Керівника окупованої прокуратури Алчевська заочно засуджено до 8 років 6 місяців позбавлення волі

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури підтримали публічне обвинувачення стосовно «прокурора міста Алчевська» так званої «Генеральної прокуратури ЛНР».

За принципової позиції обласної прокуратури вироком Лисичанського міського суду Луганської області псевдопрокурора так званої «ЛНР» визнано винною у вчиненні умисних дій, направлених на участь у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України), та заочно засуджено до 8 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сторона обвинувачення довела, що колишня співробітниця органів прокуратури Луганської області у 2015 році перейшла на сторону окупаційної влади та очолила міську прокуратуру. На займаній посаді засуджена забезпечувала виконання та дотримання незаконно виданих «законів та нормативно-правових актів самопроголошеної влади «ЛНР», що суперечать українському законодавству та порушують права жителів непідконтрольної органам державної влади території Луганщини.

Наразі засуджена переховуються від органів слідства та суду. Вона відбуватиме призначене покарання у вигляді позбавлення волі з моменту затримання.

Обвинувальний акт прокуратура направила до суду у 2016 році.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1208