Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2021

Прокуратура повернула державі земельну ділянку вартістю понад 2 млн гривень

За позовом Щастинської окружної прокуратури Луганської області визнано незаконним та скасовано наказ Головного управління Держгеокадастру у Луганській області про передачу в оренду 28 га землі сільськогосподарського призначення вартістю понад 2 млн гривень.

Встановлено, що у 2015 році державний орган надав дозвіл на розроблення проекту землеустрою та подальшу передачу в оренду фермерському господарству земельної ділянки в адміністративних межах Комишненської сільської ради Щастинського району.

Під час вивчення законності процедури передачі землі прокурори з’ясували, що вона належить до складу земельних угідь – пасовищ, що у свою чергу унеможливлює надання її в оренду для вирощування сільгоспкультур.

Надання земельної ділянки для вищевказаних цілей порушує вимоги земельного законодавства та суперечить інтересам держави щодо раціонального використання земельних ресурсів.

Господарський суд Луганської області підтримав позицію окружної прокуратури та задовольнив позовну заяву в повному обсязі. Відповідача зобов’язано повернути землю у розпорядження держави.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Станично-Луганського відділу Щастинської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 956