Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2021

На Луганщині судитимуть патрульного, який намагався шахрайським шляхом заволодіти грошовими коштами потерпілої

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського Управління патрульної поліції в Луганській області за фактом закінченого замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 190 КК України).

За даними слідства, на початку 2021 року працівник поліції, перебуваючи на службі, отримав інформацію про те, що жінка звернулась до Сєвєродонецького відділу поліції із заявою про зникнення її співмешканця.

Обвинувачений зателефонував потерпілій та повідомив, що її чоловік знаходиться в поліції, що не відповідало дійсності. Поліцейський, маючи намір заволодіти грошовими коштами жінки, повідомив, що для того, щоб її співмешканця відпустили, необхідно заплатити йому особисто 700 доларів США.

Під час передачі пакунку правоохоронця було викрито.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається  невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 897