Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2021

На Луганщині судитимуть директора ринку, викритого на хабарі у 84 тис. грн за оренду торговельного павільйону (ФОТО)

Прокурорами Луганської обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівника дочірнього підприємства «Центральний ринок» Луганської обласної спілки споживчих товариств за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368-3 КК України).

За даними слідства, директор ринку вимагала від приватного підприємця 84 тис. грн хабара за укладення договору оренди торговельного павільйону. Для конспірації службова особа наказала перерахувати грошові кошти на розрахунковий рахунок.

Правоохоронці затримали керівника підприємства у травні 2021 року після перерахування усієї суми неправомірної вигоди та передачі квитанції фізичною особою-підприємцем у якості підтвердження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Обвинуваченій загрожує до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 897