Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2021

Колишніх голову та секретаря сільради притягнуто до відповідальності за незаконне виділення землі

За участі Станично-Луганського відділу Щастинської окружної прокуратури Луганської області розглянуто у суді 12 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, стосовно колишніх голови та секретаря Розквітненської сільської ради.

Прокурорами доведено, що посадові особи органу місцевого самоврядування, маючи приватний інтерес, упродовж липня-грудня 2020 року взяли участь у голосуваннях про виділення земельних ділянок собі та близьким особам.

Відповідно до ухвалених рішень сільської ради, надано дозвіл на розробку та затвердження проєктів із землеустрою для відведення землі площею 11 га, з яких передано у приватну власність для ведення особистого селянського господарства понад 3 гектари.

Посадовці, всупереч вимогам ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомили колегіальний орган про наявний у них реальний конфлікт інтересів та вчинили дії в його умовах.

Постановами Станично-Луганського районного суду Луганської області  колишніх громадян притягнуто до адміністративної відповідальності за фактами порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП) з накладенням штрафу у розмірі 3400 грн кожному.

Судові рішення набрали законної сили.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1002