Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2021

Прокуратура попередила незаконне витрачання бюджетних коштів під час закупівлі харчових продуктів для закладу освіти

За позовом Лисичанської окружної прокуратури Луганської області попереджено незаконне витрачання з державного бюджету понад 220 тис. грн під час проведення опорним навчальним закладом «Попаснянська загальноосвітня школа I-III ступенів №1» публічної закупівлі.

Ювенальні прокурори встановили, що у січні 2021 року за результатом проведення тендеру на закупівлю харчових продуктів (м’яса) переможцем визнано учасника, чия пропозиція не відповідала вимогам тендерної документації.

Підприємство не надало документи, що підтверджують якість та придатність товару до використання, а декларації виробників сільгосппродукції на дату проведення відкритих торгів свідчили про простроченість продуктів харчування.

Таким чином, посадовці закладу освіти допустили порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі». Зазначені негативні фактори могли призвести до постачання товару неналежної якості та суспільно небезпечних наслідків у вигляді шкоди для життя й здоров’я дітей.

Реагуючи на виявлені порушення та захищаючи інтереси держави, прокуратура звернулась до суду з вимогою про визнання вказаного договору недійсним.

Під час розгляду справи Господарським судом Луганської області договірні відносини між відповідачами припинено.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1158