Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

Судитимуть за контрабанду старовинних ікон до РФ (ФОТО)

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який незаконно намагався переправити культурні цінності до Російської Федерації  (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України).

За даними слідства, у червні 2021 року мешканець смт Мілове намагався контрабандним способом вивезти з України три старовинні ікони: «Три святителі», «Ісус Христос Вседержитель»  та «Ісус Христос – Гефсіманське моління».

Під час перетину пункту пропуску через державний кордон України зловмисник приховав образи від митного контролю в особистих речах.

За висновком судово-мистецтвознавчої експертизи, старовинні ікони належать до культурних цінностей, що мають художне, історичне, етнографічне та наукове значення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими  3 управління ГУ СБУ  в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1049