Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2021

На Луганщині патрульний допустив наїзд на велосипедиста – обвинувальний акт направлено до суду (ФОТО)

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно поліцейського Управління патрульної поліції в Луганській області за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження (ч. 1 ст. 286 КК України).

За даними слідства, у вечірній час доби на початку квітня 2021 року правоохоронець, керуючи автомобілем «АUDI A4», на перехресті у Сєвєродонецьку скоїв наїзд на велосипедиста, який рухався по головній дорозі. На момент ДТП патрульний знаходився поза службою.

Внаслідок аварії потерпілий отримав тілесні ушкодження середньої  тяжкості та був госпіталізований до медичного закладу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Краматорську, оперативний супровід – Луганським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або виправних робіт, або арешту, або обмеження волі на строк до 3 років, з 3-річним строком позбавлення права керувати транспортними засобами.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинною у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покарання, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 982