Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2021

На Луганщині взято під варту двох «наркоаграріїв», які незаконно вирощували елітні сорти конопель у промислових масштабах ФОТО)

За процесуального керівництва Рубіжанського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури двом мешканцям міста Гірське повідомлено про підозру за фактом незаконного посіву та вирощування конопель, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 310 КК України).

За даними слідства, 2 липня 2021 року у лісосмузі між селами Голубівка та Бараниківка Сєвєродонецького району правоохоронці виявили насадження конопель елітних сортів загальною площею близько 10 гектарів. Вилучено близько 1500 нарковмісних рослин, знаряддя та обладнання для вирощування, культивації  й поливу посівів.

Двох чоловіків, які доглядали за наркоплантацією, затримано порядку ст. 208 КПК України на місці вчинення злочину.

Наразі за принципової позиції прокуратури Рубіжанським міським судом Луганської області до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідство триває. Проводяться невідкладні слідчі дії.

Досудове розслідування здійснюється слідчими відділу поліції № 1 Сєвєродонецького районного управління поліції ГУ Нацполіції в Луганській області.

За вказаний злочин підозрюваним загрожує до 7 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Рубіжанського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури)

кількість переглядів: 661