Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

За незаконну порубку лісу зі збитками у понад 320 тис. грн на Луганщині колишній лісничий постане перед судом (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та направлено обвинувальний акт до суду стосовно колишнього лісничого державного підприємства «Старобільське лісомисливське господарство».

Слідством встановлено, що упродовж 2019 року службовець держлісгоспу без відповідних дозвільних документів організовував порубки дерев. Він  надав підлеглим вказівки на вирубку майже 600 одиниць дубових насаджень на території одного лісництв Старобільського лісомисливського господарства. У подальшому лісоматеріали реалізовувалися організаціям, установам та місцевому населенню.

Заподіяні державі матеріальні збитки внаслідок протиправної діяльності  склали понад 320 тис. гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Краматорську, оперативний супровід – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Колишньому лісничому інкримінується незаконна порубка лісу та перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246, ч. 3 ст. 365 КК України).  Йому загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Обвинувальний акт направлено для розгляду до Старобільського районного суду Луганської області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1075