Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2021

Прокуратура направила до суду черговий обвинувальний акт стосовно директора обласної спецшколи на Луганщині: збитки за двома фактами розкрадання коштів – понад 1 млн гривень

Луганська обласна прокуратура за результатами досудового розслідування направила до суду обвинувальний акт стосовно директора однієї із обласних спеціальних шкіл, якого вдруге викрито на розкраданні бюджетних  коштів.

За даними слідства, на початку 2020 року керівник закладу освіти уклав з приватним підприємцем   ряд договорів на придбання шкільних меблів та спецінвентарю для оновлення матеріально-технічної бази та покращення умов навчання дітей з особливими потребами. Під час проведення закупівель обвинувачений  з метою заволодіння бюджетними коштами забезпечив придбання товару за цінами вдвічі дорожче від середньоринкових.  

За висновками судово-економічної експертизи, внаслідок злочинної схеми державному бюджету завдано понад 320 тис. грн  збитків.

Директору обласної спецшколи інкримінується заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Нагадаємо, що раніше стосовно освітянина до суду направлено обвинувальний акт за фактом розкрадання бюджетних коштів та службового підроблення під час капітального ремонту двору господарського блока та дитячого майданчика комунальної  установи у 2017 році  ( ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). Сума збитків за цим епізодом складає понад 700 тис. гривень. Наразі матеріали перебувають на судовому розгляді.

З урахуванням попереднього висунутого обвинувачення, вказаній особі  загрожує до 12  років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1014