Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2021

Керівник Луганської обласної прокуратури провів зустріч із делегацією Консультативної Місії ЄС (ФОТО)

Керівник  Луганської обласної прокуратури Микола Прибіга  спільно з першим заступником  Костянтином Караманом провели зустріч із делегацією Консультативної Місії ЄС на чолі з керівником операційного департаменту КМЄС Удо Моллером.

Представники міжнародної організації завітали для налагодження комунікації з метою проведення всебічного оцінювання сектору цивільної безпеки в регіоні, у тому числі діяльності органів прокуратури.

Микола Прибіга наголосив, що Офіс Генерального прокурора та Луганська обласна прокуратура високо цінують роль Європейського союзу та його вклад у проведенні реформ в Україні. Зокрема, це реформування органів прокуратури, яке тривало понад півтора року.

«Процес реформування органів прокуратури Луганської області відбувався в складних умовах. Збройний конфлікт поклав на плечі прокурорів додаткове навантаження, не характерне для інших регіонів. Сьогодні перед нами стоїть низка важливих завдань щодо підвищення рівня ефективності діяльності інституції, відкритості та прозорості  прокуратури,  повернення до неї довіри суспільства, взаємодії  з громадським сектором», – зазначив керівник обласної прокуратури.

Також представників міжнародної організації поінформовано про Cтратегію розвитку прокуратури на 2021 – 2023 роки.

Перший заступник керівника облпрокуратури Костянтин Караман  зосередив увагу делегації на роботі  профільного управління, яке займається злочинами в умовах збройного конфлікту.

«Особливу увагу ми приділяємо захисту прав і свобод громадян в умовах збройного конфлікту, у тому числі на тимчасово окупованій території,  збору доказової бази порушень норм міжнародного гуманітарного права окупаційною адміністрацією Російської Федерації. Нами налагоджено взаємодію з громадськими  правозахисними організаціями у  рамках документування злочинів в умовах збройного конфлікту. Зазначу, що обласна прокуратура спільно з правозахисним центром «Альтернатива» направила перше за сім років триваючого збройного конфлікту інформаційне повідомлення про обстріли об’єктів цивільної інфраструктури. Наразі до Офісу прокурора МКС готується наступний інформаційний кейс щодо пошкодження мостів та шляхів сполучення», – підкреслив Костянтин Караман.

У свою чергу керівник операційного департаменту Консультативної Місії ЄС Удо Моллер  ознайомив керівництво обласної прокуратури з мандатом місії в Україні та його головними  напрямами діяльності.

«На Луганщині розпочав свою роботу мобільний підрозділ Консультативної місії ЄС. Ми тут, щоб дізнатися про ті виклики, з якими  стикаються прокурори у своїй роботі. КМСЄ має на меті  надавати стратегічні консультації та  практичну підтримку  у реформуванні правоохоронних органів. Наш головний пріоритет – покращити безпеку громадян», –  додав  Удо Моллер.

За підсумками зустрічі досягнуто домовленість про подальшу співпрацю та тісну взаємодію обласної прокуратури з експертами міжнародної організації.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 956