Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2021

У Луганській обласній прокуратурі підбили підсумки роботи за І півріччя 2021 року (ФОТО)

У Луганській обласній прокуратурі під головуванням її керівника Миколи Прибіги проведено оперативну нараду, на якій підбито підсумки роботи у І півріччі поточного року, а також визначено основні завдання на наступний період.

У заході взяли участь заступники керівника та начальники управлінь обласної прокуратури, керівництво окружних прокуратур.

Розпочинаючи роботу наради, керівник обласної прокуратури зазначив, що спільними зусиллями апарату та новостворених окружних прокуратур, які функціонують з березня, забезпечено досягнення вагомих результатів на більшості пріоритетних напрямів.

Зокрема, ефективна реалізація координаційних повноважень сприяла подальшому зменшенню кількості облікованих кримінальних правопорушень.

Луганською обласною прокуратурою активізовано роботу правоохоронних органів щодо виявлення латентних злочинів. Більше викрито фактів хабарництва посадовими та службовими особами, на третину зросло число виявлених фактів ухилення від сплати податків і зборів, майже на 20 %  – злочинів проти довкілля та збуту наркотичних засобів. Також в 2,5  рази більше задокументовано на території області  фактів державної зради.

Належна організація прокурорами процесуального керівництва в цілому позитивно відобразилися на повноті і якості досудового розслідування злочинів і проступків, мінімізації порушень конституційних прав громадян у кримінальному провадженні, результатах судового розгляду.

Так, до суду направлено 1654 обвинувальних акти, з них 9 – стосовно учасників організованих злочинних угруповань стосовно 39  осіб, 65 – про корупційні злочини, 24 – у бюджетній системі, 12 – у сфері земельних відносин, 15 – щодо охорони навколишнього природного середовища, 48 – про злочини, вчинені в умовах збройного конфлікту.

Поза межами кримінального судочинства прокурорами заявлено позовів на захист інтересів держави на суму понад 236 млн гривень. Реально виконано судових рішень на суму понад 207 млн грн, державі та територіальним громадам повернуто 624 га земель, що у п’ять разів більше за аналогічний період минулого року.

Разом з тим, констатовано, що потребує активізації  робота на окремих напрямах. Про причини та можливі шляхи усунення недоліків  та прорахунків звітували керівники кожної окружної прокуратури.

За підсумками наради розроблено комплекс організаційно-практичних заходів, необхідних для подальшого вдосконалення прокурорської діяльності та зміцнення законності в регіоні.

Особлива увага і надалі приділятиметься пріоритетним напрямам, як виявлення та ефективне розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту та на тимчасово окупованих територіях, організованими угрупованнями, у бюджетній, земельній та природоохоронній сферах, корупційних кримінальних правопорушень тощо.

Відділ організаційного та правового забезпечення

Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 906