Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2021

Тернопільському патрульному поліцейському, який під час несення служби на Луганщині травмував пасажироперевізника, повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального  керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру патрульному поліцейському  Головного управління Нацполіції в Тернопільській області за фактом перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України).

За даними слідства,  у жовтні 2020 року під час несення служби у районі проведення операції Об’єднаних сил на Луганщині наряд патрульної поліції зупинив пасажироперевізника на блокпості «Лисичанськ-Гірське». При проходженні контрольно-пропускного режиму між водієм мікроавтобуса та підозрюваним стався конфлікт на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин.

Патрульні поліцейські почали застосовувати заходи фізичного впливу та повалили чоловіка на землю. У цей час за відсутності підстав підозрюваний завдав йому удар п’ятою чобота у ліву скроню голови, що мало характер незаконних насильницьких дій та ображало особисту людську гідність. Правоохоронець заподіяв потерпілому легких тілесних ушкоджень.

Наразі слідчі та процесуальні дії у кримінальному провадженні тривають.

Досудове розслідування здійснюється другим слідчим відділом (з дислокацією у м. Сєвєродонецьку) територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську.

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка:  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1277