Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2021

У Луганській обласній прокуратурі проведено засідання міжвідомчих робочих груп з питань протидії корупції, злочинам у бюджетній, земельній та природоохоронній сферах (ФОТО)

Упродовж 22-23 липня 2021 року заступник керівника Луганської обласної прокуратури Олег Чиж провів засідання міжвідомчих робочих груп з питань додержання вимог законодавства у земельній сфері, протидії кримінальним правопорушенням у сфері охорони довкілля, корупційним злочинам та вчиненим у бюджетній сфері.

Координаційні заходи проведено на виконання завдань, визначених Генеральним прокурором під час проведення оперативної наради у м. Костянтинівка Донецької області.

У них взяли участь представники Головного управління Національної поліції в Луганській області, 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях, Управління стратегічних розслідувань у Луганській області, Головного управління ДФС у Луганській області, Державної екологічної інспекції у Луганській області, Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства, Головного управління Держгеокадастру в Луганській області, Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Луганській області та працівники підрозділів апарату обласної прокуратури.

Під час засідання робочих груп додатково обговорено заходи, направлені на попередження та протидію фактам самовільного зайняття земельних ділянок, незаконної передачі землі у власність, заволодіння нею з метою нецільового використання, корупції у земельній сфері.

Звернуто увагу на нагальні проблемні питання у сфері охорони довкілля, притягнення до відповідальності за вчинення екологічних правопорушень, забезпечення дотримання екологічних прав людини. Крім того, правоохоронні та контролюючі органи обговорили посилення боротьби з корупційними злочинами та розкраданням бюджетних коштів.

Заступник керівника обласної прокуратури підкреслив необхідність активізації оперативних підрозділів щодо виявлення злочинів вказаних категорій та пришвидшення досудового розслідування у вже зареєстрованих кримінальних провадженнях для невідворотності покарання винних осіб.

Учасники міжвідомчої робочої групи надали свої пропозиції, на підставі яких розроблено комплекс спільних заходів, спрямованих на боротьбу із вказаними правопорушеннями на території регіону.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1064