Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2021

Підтримання публічного обвинувачення та оскарження судових рішень обговорили прокурори на навчально-методичному семінарі (ФОТО)

У Луганській обласній прокуратурі у режимі відеоконференцзв’язку відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Стан оскарження органами обласної прокуратури судових рішень у кримінальному провадженні».

Захід проведено відділом організації і забезпечення підтримання публічного обвинувачення в суді обласної прокуратури на виконання рішення оперативної наради під головуванням Генерального прокурора, що відбулася з керівниками обласних прокуратур у червні цього року. Його метою є підвищення рівня та якості апеляційного та касаційного реагування прокурорів окружних прокуратур області на незаконні судові рішення.

Із вступним словом до присутніх звернувся заступник керівника обласної прокуратури Олег Чиж: «Підтримання публічного обвинувачення – одна з основних функцій органів прокуратури та найбільш публічний процес у прокурорській діяльності. Це потребує від прокурорів, які беруть участь у судових засіданнях та відстоюють законні та справедливі вироки, великої відповідальності та професіоналізму. Застосування прокурорами належної правової процедури оскарження судових рішень є одним із складових елементів принципу верховенства права».

На семінарі розглянуто основні аспекти оскарження судових рішень в апеляційному та касаційному порядку, у тому числі підстави для скасування та зміни рішень судами вищих інстанцій, вимоги до поданих прокурорами документів реагування.

Крім того, прокурорами профільного відділу обласної прокуратури увагу слухачів зосереджено на питаннях додержання конституційних прав учасників кримінального провадження та необхідність врахування у практичній діяльності правових позицій Верховного Суду, а також Європейського суду з прав людини.

Учасниками семінару розкрито й низку проблемних питань, які виникають під час оскарження судових рішень та запропоновано шляхи їх вирішення. Також обговорено випадки із досвіду роботи.

«Такі навчально-методичні заходи є важливою складовою подальшої ефективної роботи на вказаному напрямі. Підтримання публічного обвинувачення визначено Генеральним прокурором одним із пріоритетів органів прокуратури», – зазначив заступник керівника обласної прокуратури.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 587