Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2021

Луганська обласна прокуратура підписала Меморандум про співпрацю з громадською організацією «Донбаські ворота» (ФОТО)

 У середу, 28 липня 2021 року, керівник Луганської обласної прокуратури Микола Прибіга та його перший заступник Костянтин Караман провели робочу зустріч із головою громадської організації «Донбаські ворота» Вікторією Вороною щодо налагодження співпраці з виявлення та документування фактів порушень прав людини в умовах збройного конфлікту на території Луганської області.

Сторони обговорили питання додержання прав людини, а також збору та аналізу інформації про порушення таких прав під час збройного конфлікту.

«В умовах військової агресії Російської Федерації та її незаконних збройних формувань проти України захист прав постраждалих внаслідок збройного конфлікту та інтересів держави є одним з пріоритетних напрямів роботи обласної прокуратури. Прокурорами профільного управління щоденно вживаються заходи до виявлення та розслідування фактів порушень норм міжнародного гуманітарного права, постійно опрацьовується та аналізується інформація, отримана з різних джерел щодо злочинів, вчинених як на тимчасово окупованій території Луганської області, так і на території, підконтрольній уряду України», – наголосив на початку заходу керівник обласної прокуратури Микола Прибіга.

Костянтин Караман високо оцінив роботу громадської організації щодо захисту прав людини в умовах збройного конфлікту. Крім того, відзначив важливість співпраці з представниками громадських організацій з метою спільного відпрацювання інформації, зібраної ними за час збройного конфлікту для більш ефективного розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту та подальшого притягнення винних осіб до міжнародно-правової відповідальності.

У свою чергу Вікторія Ворона поінформувала, що основним напрямком роботи громадської організації «Донбаські ворота» є експертна діяльність. Експерти та партнери будуть готові до обміну досвідом та залучення прокурорів Луганської обласної прокуратури до європейських процесів.

За результатами робочої зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю та визначили напрями подальшої роботи.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1165