Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2021

На Луганщині викрито дві нелегальні АЗС – вилучено понад 50 тонн фальсифікату (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури  викрито та припинено діяльність двох незаконних автомобільних заправних станцій, які збували контрафактне пальне.

За даними слідства, група осіб організувала роботу двох «тіньових» АЗС на території Старобільського району Луганської області, на яких здійснювали зберігання, транспортування та збут контрафактних товарів - бензину та дизельного пального. За попередніми підрахунками, добовий оборот становив понад 120 тис. гривень.

У ході проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено з незаконного обігу понад 52 тонни пального сумнівної якості загальною вартістю близько 1,2 млн грн, три переобладнані транспортні засоби, обладнання для зберігання та збуту пального.

Сєвєродонецьким міським судом Луганської області 6 серпня 2021 року на все вищевказане майно накладено арешт.

Слідчі дії тривають. Зразки контрафакту направлені для проведення відповідних судових експертиз, за результатами яких буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення кримінального правопорушення  (ч. 3 ст. 204 КК України).

Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими  головного управлінням ДФС у Луганській області, оперативний супровід - головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1175