Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2021

Зґвалтування 6-річної дитини на Луганщині – обвинувальний акт направлено до суду

Сєвєродонецька окружна прокуратура Луганської області за результатами досудового розслідування направила до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом зґвалтування малолітньої дівчинки (ч. 4 ст. 152 КК України).

За даними слідства, у квітні 2021 року 48-річний чоловік зустрів біля входу до ліфта дитину – мешканку цього житлового будинку. Коли вони піднялися на поверх, на якому проживає обвинувачений, він силоміць вивів 6-річну дівчинку з кабіни ліфта, змусив піти до своєї квартири, де її зґвалтував. Не бажаючи бути викритим у вчиненні особливо тяжкого злочину, обвинувачений наказав дитині одягнутися, йти додому та нікому не розповідати про вчинене з нею.

Наразі до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні  здійснювалося Сєвєродонецьким районним управлінням поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

За вчинене чоловіку загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.

Примітка:  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1545