Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2021

У ДТП поблизу Сватового постраждала родина з дитиною, 28-річна жінка загинула – водію повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури  Луганської області повідомлено про підозру водію у вчиненні дорожньо-транспортної події, у якій одна особа загинула та ще двоє постраждали, зокрема 9-річна дитина.

Дії особи кваліфіковано як порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої (ч. 2 ст. 286 КК України).

За даними слідства, близько 9 години ранку 10 серпня 2021 року 33-річний мешканець Києва, рухаючись за кермом автомобіля «Skoda Kodiaq»  по автодорозі «Чугуїв-Мілове», проявив неуважність та не врахував дорожню обстановку, внаслідок чого  виїхав на зустрічну смугу в передмісті Сватового та допустив зіткнення з легковим автомобілем «ВАЗ-2105».

У салоні транспортного засобу перебувала родина з неповнолітньою дитиною. Внаслідок ДТП від отриманих тілесних ушкоджень 28-річна жінка загинула на місці аварії, 30-річного чоловіка та  хлопчика госпіталізовано до лікарні з численними травмами, переломами та розривом внутрішніх органів. Потерпілі перебувають в тяжкому стані, дитина наразі знаходиться в реанімаційному відділенні у стані коми.

Водія автомобіля правоохоронці затримали у порядку cт. 208 КПК України.  Наразі тривають першочергові слідчі та процесуальні дії. До суду направлено клопотання  про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сватівського районного управління Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Кримінальне провадження перебуває на особистому контролі керівництва обласної прокуратури.

Чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1058