Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2021

Судитимуть так званого «міністра палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР» окупаційної адміністрації РФ

Прокурорами управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно так званого «міністра палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР» окупаційної адміністрації Російської Федерації в Луганській області.

За даними слідства, у 2016 році громадянина України призначено на керівну посаду до вказаного «міністерства», а в січні 2019 року – його очільником. Обвинувачений дотепер забезпечує функціонування відомства, яке формує та організовує роботу у паливно-енергетичному комплексі.

Своїми діями «міністр палива, енергетики та вугільної промисловості» здійснює підривну діяльність проти України на підтримку режиму окупації частини Луганської області. У своїй діяльності він застосовує нікчемні «нормативно‑правові акти» окупаційної адміністрації РФ.

Наразі обвинувачений перебуває у розшуку. На підставі ухвали слідчого судді стосовно нього проведено спеціальне досудове розслідування.

Псевдопосадовця окупаційної адміністрації РФ в Луганській області судитимуть заочно за вчинення дій з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території та державного кордону  України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 933