Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2021

Безпідставне нарахування 300 тис. грн фінансової допомоги – підозрюють колишнього посадовця ДП «Первомайськвугілля»

За процесуального керівництва Попаснянського відділу Лисичанської окружної прокуратури Луганської області колишньому першому заступнику гендиректора державного підприємства «Первомайськвугілля» повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, у серпні 2018 року посадовець погодив та підписав офіційні документи про надання не передбаченої поворотної фінансової допомоги. Грошові кошти з рахунку вугільного підприємства в інтересах іншої посадової особи шахти переведено безпідставно. Протиправні дії підозрюваного завдали державі 300 тис. грн збитків.

Наразі вирішується питання щодо обрання колишньому посадовцю держпідприємства запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводились прокуратурою спільно зі слідчим відділом поліції № 4 Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області та Управлінням стратегічних розслідувань у Луганській області ДСР Нацполіції України.

Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Попаснянського відділу Лисичанської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 978