Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2021

Умисне вбивство співмешканки у Попасній – підозрюваного взято під варту

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури мешканцю міста Попасна Сєвєродонецького району повідомлено про підозру в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України).

Слідством встановлено, що 16 серпня 2021 року між 65-річним чоловіком та його співмешканкою стався конфлікт за місцем спільного проживання. Під час сварки підозрюваний наніс жінці не менше 5 ударів кулаком по обличчю, а після втрати її свідомості припинив протиправні дії.

Від отриманих травм 68-річна потерпіла померла на місці до приїзду карети швидкої допомоги. За висновками медиків, її смерть настала від закритої черепно-мозкової травми та значного крововиливу до головного мозку. Виїздом на місце події слідчо-оперативної групи встановлено усі обставини вчинення особливо тяжкого злочину. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Сьогодні, 18 серпня 2021 року, Сєвєродонецьким міським судом Луганської області до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі у кримінальному провадженні тривають процесуальні дії. Досудове розслідування проводиться слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається  невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1170