Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2021

Луганська обласна прокуратура поглиблює співпрацю щодо захисту прав людини в умовах збройного конфлікту – підписано Меморандум із «Ukrainian Legal Advisory Group» (ФОТО)

Керівник Луганської обласної прокуратури Микола Прибіга та його перший заступник Костянтин Караман провели зустріч із представниками громадської організації «Ukrainian Legal Advisory Group» (ULAG).

Під час зустрічі сторони обговорили питання щодо захисту прав громадян, постраждалих внаслідок збройного конфлікту на сході України та підписали Меморандум про співпрацю.

«Щоденно прокурорами профільного управління документуються факти порушень міжнародного гуманітарного права, а також збирається інформація для направлення інформаційних повідомлень до Міжнародного кримінального суду», - зазначив керівник обласної прокуратури Микола Прибіга.

Костянтин Караман відзначив, що обласна прокуратура тісно співпрацює з представниками громадських організацій для моніторингу та збору інформації щодо порушень прав людини під час збройного конфлікту. Ця співпраця є додатковим джерелом для виявлення нових фактів порушень міжнародного гуманітарного права та ефективного розслідування злочинів, які вчиняються в умовах збройного конфлікту.

У свою чергу представники ULAG зазначили, що одним з основних напрямків їхньої роботи є аналітична та юридична діяльність, спрямована на захист прав та інтересів постраждали внаслідок збройного конфлікту. Експерти та партнери громадської організації готові обмінятися досвідом та забезпечити збирання та аналіз інформації для успішного подолання наслідків збройного конфлікту.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1267