Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2021

Олег Чиж взяв участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів щодо стану протидії злочинності у Сватівському районі (ФОТО)

Заступник керівника Луганської обласної прокуратури Олег Чиж взяв участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів у Сватівському районі щодо стану протидії злочинності на пріоритетних напрямах.

У заході також взяли участь керівники Головного управління та районного відділу ГУ Національної поліції в Луганській області, районного відділу 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, Управління стратегічних розслідувань у Луганській області, Управління боротьби з наркозлочинністю Нацполіції області, відділ протидії кіберзлочинам в Луганській області, структурного підрозділу обласної прокуратури, окружної прокуратури та підпорядкованих їй відділів.

На нараді обговорено стан протидії злочинності на Сватівщині та надано об’єктивну оцінку результатам діяльності кожного відомства.

Олег Чиж підкреслив, що завдяки узгодженим діям правоохоронних органів в цілому зберігається тенденція до зменшення кількості облікованих злочинів, у тому числі тяжких та особливо тяжких. Проте наявні проблемні питання, насамперед на пріоритетних напрямах, вирішення яких вимагає від правоохоронців вжиття додаткових заходів.

Під час координаційної наради зазначено, що серед іншого не відповідають реальному стану законності результати протидії кримінальним правопорушенням у бюджетній сфері, зокрема використання коштів у рамках державних  та регіональних програм.

Крім того, заступник керівника обласної прокуратури озвучив низку пріоритетів у діяльності правоохоронних органів на найближчий період.

«Потребує активізації робота, направлена на розкриття кримінальних правопорушень у бюджетній та земельних сферах,  корупційних злочинах та правопорушеннях у сфері охорони довкілля, а також незаконного обігу наркотичних засобів. Необхідно посилити взаємодію між слідчими, прокурорами, оперативними службами»,  – наголосив Олег Чиж.

Правоохоронці обговорили посилення боротьби з корупційними злочинами та розкраданням бюджетних коштів.

За результатами наради у відповідній постанові визначено конкретні заходи, спрямовані на підвищення ефективності запобігання та протидії злочинності на пріоритетних напрямах роботи.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1272