Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2021

Керівник одного з лісництв ДП «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство» постане перед судом за хабарництво та продаж лісопродукції «поза касою» (ФОТО)

Прокурорами Луганської обласної прокуратури направлено до суду обинувальний акт стосовно керівника одного з лісництв державного підприємства «Сєвєродонецьке лісомисливське господарства» за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем та  одержання шляхом вимагання неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадова особа лісомисливського господарства систематично вимагала та одержувала хабарі за безперешкодний продаж лісоматеріалів. Правоохоронці  задокументували 5 епізодів отримання грошових коштів від одного з місцевих підприємців упродовж лютого-березня 2021  року.

Загальна сума одержаної неправомірної вигоди становить 10  тис. гривень. Під час одержання останньої її  частини у березні 2021 року вказану особу затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Також у ході досудового розслідування встановлено, що половина лісопродукції продавалася «поза касою». За результатами судової експертизи, вартість вкраденого лісу становить понад 20 тис. гривень.

За вчинене обвинуваченій загрожує до 10 років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську,  оперативний супровід – Головним управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1094