Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2021

Судитимуть викритого на незаконному обігу зброї та боєприпасів жителя прифронтового населеного пункту Луганщини

Луганська обласна прокуратура за результатами досудового розслідування направила до суду обвинувальний акт стосовно жителя прифронтового села Малинове Щастинського району за фактом придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, чоловік зберігав у будинку за місцем проживання схрон із великою кількістю вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки.

Під час санкціонованого обшуку помешкання правоохоронці, зокрема, вилучили 8 гранат Ф-1, 10 гранат РГД-5, пістолет системи «ТТ», пістолет системи «Наган», 2 тротилові шашки по 400 грам кожна, близько 1900 набоїв різного калібру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – управлінням карного розшуку ГУНП та 3-го управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Чоловіку  загрожує  від 3 до 7 років позбавлення волі.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1310