Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2021

На Луганщині затримали на одержанні неправомірної вигоди начальника відділу поліції та його підлеглого (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою викрито начальника відділу одного з відділів поліції Старобільського райуправління Головного управління Нацполіції в Луганській області та спеціаліста-криміналіста слідчого відділення вказаного відділу поліції  (ч.3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронці вимагали від громадянина хабар  за уникнення відповідальності за фактом керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. За неправомірну вигоду вони пообіцяли не складати протокол про адміністративне правопорушення.

Також слідство встановило, що у ході протиправної діяльності поліцейські, дізнавшись, що чоловік займається продажем паливно-мастильних матеріалів, вимагали від нього щомісячну «винагороду» у розмірі 1500 гривень за неперешкоджання господарській діяльності.

У період серпня-вересня 2021 року задокументовано два факти одержання поліцейськими 11 000 гривень. Під час передачі другої частини  неправомірної вигоди 1 вересня 2021 року їх затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі обом правоохоронцям повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо застосування до них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Слідчі та процесуальні дії тривають. Встановлюються інші епізоди протиправної діяльності підозрюваних.

Заходи з викриття проводилися прокуратурою спільно зі слідчим та оперативним підрозділами територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську.

Вказаним особам загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1947