Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2021

Обвинувальний акт стосовно «начальника Алчевського міжрайонного відділу МДБ ЛНР» направлено до суду

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно «начальника Алчевського міжрайонного відділу міністерства державної безпеки ЛНР».

За даними слідства, у липні 2014 року мешканець міста Алчевськ очолив територіальний підрозділ так званого «МДБ ЛНР», що контролюється окупаційною адміністрацією Російської Федерації в Луганській області. Він керує оперативно-службовою діяльністю, координує дії особового складу незаконного збройного формування з метою виявлення та отримання розвідданих про дислокацію позицій Збройних Сил України, задіяних у районі проведення операції Об’єднаних сил.

На даний час обвинувачений перебуває у розшуку. На підставі ухвали слідчого судді стосовно нього слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях проведено спеціальне досудове розслідування.

«Начальника міжрайонного відділу МДБ ЛНР» судитимуть заочно за участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України (ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 110 КК України). За протиправні дії йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1153